Charity for MALI van de International Stream van de HSVOp uitnodiging van Lorraine Wittenberg van de International Stream van de HSV waren Lilian en ik maandag 7 juli op bezoek aan de Koningin Sophiastraat om de opbrengst van hun acties in ontvangst te mogen nemen.
Alle kinderen waren verzameld in de gymzaal alwaar ons verteld werd welke acties iedere groep heeft ondernomen om geld bij elkaar op te halen voor de Ecole Fondamentale in Endé.
Achteraf vertelde Lorraine ons, dat dit doel uitgekozen was door alle presentaties die Ruben Pols op zijn oude basisschool heeft gehouden voorafgaand aan én na het uitwisselingsproject Parapluie <> Parasol, dus super bedankt voor je enthousiasme Ruben!
De kinderen hebben met hun juffen en ouders allerlei lekkers gebakken en gekookt variërend van cakejes, jelly, pizza, een avondmaaltijd en ook kwamen de kinderen een dag helemaal in het “orange”  naar school en voor iedere oranje leerling werd  € 1,00 gedoneerd en ook een dag in het blauw met dezelfde formule. Gedurende de oranje en de blauwe dag konden kinderen en ouders raden hoeveel oranje m&m’s in een pot zaten en hoeveel blauwe.
Een jongen en een meisjes waren de winnaars.
Als dank hebben we de school twee Bogolans overhandigd met daarop de bereiding van het voedsel geschilderd. Zeer toepasselijk bleek later, want de gehele opbrengst was rondom “voedsel” opgehaald. Wij danken op deze manier alle kinderen, ouders, leerkrachten en alle andere betrokkenen voor de ruim € 1100,- die hiermee gedoneerd is.
Wij zullen deze opbrengst gebruiken bij een van onze volgende acties en hiervoor gebruik maken van de verdubbelingregeling van de NCDO, waardoor jullie donatie opeens € 2200,- waard is.

Ingrid Bes